ireland_37_lake

Риболов в Ирландия

Ирландският климат е сравнително благоприятен за спортен риболов. Температурите през лятото са умерени и отлични за риболовни излети, а зимните дни предлагат меко време. Предпоставка за тези климатични условия е северноатлантическото течение, което подобрява климата в сравнение с други места на същата географска ширина. Резултатът е наличието на разнообразни риби, които предпочитат и по-студени, и по-топли води и могат да гарантират едно вълнуващо риболовно преживяване.

Едни от най-популярните сред ирландците обитатели на сладководните води са шаран и атлантическа сьомга, а морските представители са в лицето на треската, средиземноморския костур. Много от ирландците практикуват риболов и нямат нищо против да споделят водите си с туристи-риболовци от целия свят. Все пак много малък процент от ирландските риболовци предпочитат да ловят видове като щука, платика, червеноперка и други, което означава че повечето от споменатите видове риби само чакат туристите да изпробват късмета си. Същото се отнася и за морския риболов и риболова по западните и южните брегове на острова.

Целта на предлаганата риболовна експедиция е щуката, която е доста разпространен вид в Ирландия, но е характерна основно за северните, североизточните и централните региони на страната. В Ирландия има стотици езера, които варират по размер от няколко до хиляди хектара, както и много дълги реки, които са богати на щука. Има дори води, които почти не са виждали риболовци, така че може да се отдадете на своя изследователски инстинкт и да се опитате да уловите един ирландски трофей!

Риболов в Ирландия – Риболовни условия

Риболов в Ирландия – Риболовни пакети

Информация за риболов и организиране на риболовни експедиции. Предлагаме Ви три отлични дестинации за риболов в Африка, Европа и Северна Америка – индийския бряг на Танзания, балтийския бряг на Финландия, графство Роскомън в централна Ирландия, езеро Great Slave Lake в Канада.