finland_5

Риболов във Финландия

Финландия притежава природните богатства, които може да гарантират едно незабравимо риболовно приключение. След като снежните пейзажи и ледове започнат да отстъпват място на по-топлото време, се появяват отлични условия за риболов. Есента е сезонът, когато риболовът е най-активен, но дори и с настъпването на зимата риболовците няма да останат разочаровани, защото тогава идва времето на риболова на лед. Риболовът е не само спорт и средство за препитание във Финландия, той е традиция, която се почита от повече от една трета от населението на страната. Поради тази причина в страната има отлични условия за организиране на риболовни излети през цялата година, за което допринасят хилядите хижи покрай брега – едно идеално място за престой.

Риболовът се практикува през цялата година, като в зависимост от сезона промяна търпят единствено стиловете за ловене и видовете риба. Достъпът до неограничено количество реки и езера и чистите и богати на улов води, привличат риболовци от Европа. Може да пробвате риболовните си умения, като имате избор измежду 60 различни вида риба, като активно се ловят 20 от тях – бяла риба, езерна сьомга, пъстърва, щука и други.

Сезонът на щуката е от май до ноември или декември, като екземплярите може да достигнат до 10 килограма и да се окажат истинско предизвикателство за риболовеца. Ако ловите без изкуствена примамка не е нужно да заплащате за разрешително за риболов. Река Kairi в Лапландия е истински рай за любителите на мухарски риболов. Изобилства от пъстърва, бяла риба и липан – едно вълшебно място, където може да развиете или усъвършенствате риболовните си умения.

Риболов във Финландия – риболовни условия

Риболов във Финландия – риболовни пакети

Информация за риболов и организиране на риболовни експедиции. Предлагаме Ви три отлични дестинации за риболов в Африка, Европа и Северна Америка – индийския бряг на Танзания, балтийския бряг на Финландия, графство Роскомън в централна Ирландия, езеро Great Slave Lake в Канада.