finland_3

Финландия

Столица – Хелзинки

Основна туристическа дестинация във Финландия е столицата Хелзинки, която се отличава като компактен град за разходка пеша. За улеснение на туристите основните исторически забележителности може да се посетят като се използват специални туристически трамваи, които покриват три линии. Основни туристически дестинации са хелзинкската катедрала, Министерският съвет, Хелзинкският университет и библиотеката, каменната църква Темпелиаукио и руския храм Успение Богородично.

Валута – Евро

Официален език –  фински и шведски език

Население – приблизително 5 500 000 души, които населяват основно южната територия на страната

“Земя на белите нощи’’ – Слънцето не залязва в продължение на 73 дни през полярното лято, а през полярната зима не изгрява в продължение на 51 денонощия.

Национални празници:

  • 6-ти декември – Ден на независимостта (чества се обявяването на независимостта на държавата от Русия, станало през 1917 година)
  • 1-ви май – Празникът “Вапу’’(чества се идването на пролетта и е известен като празник на младите поколения)
  • Юнски празник – отбелязва се средата на лятото или “Midsummer’’ и се чества по време на лятното слънцестоене.

Финландското знаме:

finland_flag

Карта на страната

Информация за риболов и организиране на риболовни експедиции. Предлагаме Ви три отлични дестинации за риболов в Африка, Европа и Северна Америка – индийския бряг на Танзания, балтийския бряг на Финландия, графство Роскомън в централна Ирландия, езеро Great Slave Lake в Канада.