canada_31

Канада

Столица – Отава

Най-голям град – Торонто

Валута – Канадски долар (CAD)

Официален език –  Канада е двуезична държава с официални езици английски и френски.

 Население – около 35 000 000 души

Административно деление – Канада е разделена на 10 провинции и 3 територии, които образуват региони. Провинциите са Онтарио, Квебек, Нова Скотия, Ню Брунсуик, Манитоба, Британска Колумбия, Остров Принц Едуард, Съскечуан, Алберта и Нюфаундлен и Лабрадор.

Визов режим – Канада прилага визов режим по отношение на българските граждани. За да посетите страната, е необходимо да имате паспорт, който да е валиден поне шест месеца след датата на влизане в страната и виза. Заявления за визи за притежатели на обикновени паспорти се подават и получават чрез канадския изнесен визов център в София. При пристигането имиграционните власти на границата уточняват още веднъж причината за посещението (гостуване, туризъм, учение, работа и т.н.) като определят срока на престоя, който при гостуване и туризъм е максимум шест месеца.

Национални празници:

  • Ден на Канада – 1 юли
  • Ден на труда – първи понеделник на месец септември

Канадското знаме:

canada_flag

Карта на Канада

Информация за риболов и организиране на риболовни експедиции. Предлагаме Ви три отлични дестинации за риболов в Африка, Европа и Северна Америка – индийския бряг на Танзания, балтийския бряг на Финландия, графство Роскомън в централна Ирландия, езеро Great Slave Lake в Канада.